Péter György - Prima Home

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Péter György

Magunkról

44 éves vagyok, a főváros XI. kerületében élek.

Születésem óta társasházban lakom, bár kezdetben ezt persze még tanácsi bérháznak nevezték. Hat éven át voltam számvizsgáló bizottsági tag, több közös képviselő leváltása kapcsolódott a nevemhez. Nem sportot űztem ebből, de tudtam, hogy mire lenne szüksége a tulajdonosoknak, és láttam, hogy a közös képviselők ennek miben nem tettek eleget. Olyan is volt, hogy az éves közgyűlés előtt tizenkét oldalban foglaltuk össze a ház folyó ügyeinek alakulását, értékeltük a közös képviselő munkáját, hatékonyságát, javaslatokat tettünk az ügyintézés menetének változtatására. És bár a tulajdonosoktól vastapsot kaptunk a közgyűlésen, a közös képviselőnek nem volt ideje elolvasni dolgozatunkat. Mi ingyen, lelkiismeretből dolgoztunk valamin, amire neki pénzért sem futotta.


Húsz éven át a Magyar Rádió Kossuth adójának újságírója voltam, a “Napközben” című délelőtti magazinműsor szerkesztő-riportereként dolgoztam. Hozzám kötődött a kéthetente, péntekenként "Közös költség" címmel jelentkező társasházi rovat, amelynek egyik kitalálója és szerkesztője, sokszor műsorvezetője voltam. Az éveken át tartó műsorfolyamban számtalan társasházi esetet dolgoztunk fel, megismertem kóklereket és tisztességes munkát végzőket, problémákat és megoldásokat.
Most ezt a kapcsolatrendszert már a másik oldalról kamatoztatom. Személyes (társasházi tulajdonosi) és újságírói tapasztalataim egyaránt arra ösztönöztek, hogy elvégezzem a társasházkezelői szakképzést, és bebizonyítsam, lehet ezt a munkát hatékonyan, megbízhatóan, a többség megelégedésére végezni. Sajnos ez ma hiánycikk a piacon.

Néhány hónapig egy nagy múltú társasházkezelő cégnél dolgoztam. Több mint húsz házat kezeltem. Hamar fel kellett azonban ismernem, hogy a cég dicső múltját siralmas jelen követte, jövője pedig bizonyosan egyáltalán nincs. Mindez csak tovább erősítette bennem kezdeti elhatározásomat: másképp is lehet (és kell) ezt csinálni. Azóta saját vállalkozásban valósítom meg mindazt, amit elképzeltem, amit ígértem erről a szolgáltatásról.

Alapító tagja voltam a szakma tisztességét visszaállítani hivatott Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének, amelynek 2012 tavaszán alelnökévé választottak.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz