GYIK - Prima Home

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

GYIK

Komplett szolgáltatást ígérnek. Ez azt jelenti, hogy ha egy társasház Önöket választja meg közös képviselőnek, akkor lecserélik a takarítót, gondnokot is? Velük nem volt baja a lakóknak, csak a közös képviselővel.
Szó sincs erről, bolondok lennénk! Egy megbízható, jó takarító vagy gondnok nagy kincs. Eszünk ágában sincs lecserélni bárkit, akivel meg vannak elégedve a tulajdonosok.
Ha úgy érzik, elkel a frissítés, az más, azonnal hozzákezdünk a megfelelő gondnok kiválasztásához.
A kérdés persze nem lep meg, hiszen mi is halljuk más közös képviselők gyakorlatát. Alacsonyabb díjat kérnek maguknak, ám vállalkozásuk minden lehetőséget megragad, hogy további bevételeket szerezzen a háztól. Ez is egy módja ennek.

Mennyiért vállalnak egy házat átlagosan, albetétenként?
Nincs ilyen szám. Felelőtlenségnek is gondoljuk, ha valaki erre rávág egy összeget. Nincs két egyforma ház, gond, feladat. Ezt fel kell mérnünk ahhoz, hogy tisztességes és vállalható díjazást mondjunk. A felmérés rendkívül egyszerű, egy táblázatba írjuk be kérdéseink alapján az adatokat. Természetesen szeretünk előzetesen körül is nézni egy kicsit az épületben. Jó, ha mindebben segít a számvizsgáló bizottság, vagy valaki, aki lakóként követi a ház ügyeit, történéseit.
Van persze néhány paraméter, amely alapvetően befolyásolja vállalási díjunkat:
- az albetétek száma
- a ház műszaki állapota
- a kintlévőségek aránya, a perek száma
- a fűtési mód, a fűtési költségek elszámolása


Máshol kedvezőbb árat mondtak. Manapság minden fillér számít...
Hadd pontosítsam: máshol alacsonyabb árat mondtak. Hogy kedvezőbbet-e, az most még nem tudható. Mondtak Önöknek egy összeget, ami sok esetben nem fedezi a vállalkozás tisztes munkáját és tisztes hasznát. Ezért minden lehetséges módon megpróbálják majd az alullicitált vállalási díjat kompenzálni. Más jogcímen kiszámlázott díjakkal, a takarító, gondnok lecserélésével, vagy egyszerűen a szerelők, mesterek árai lesznek annyival magasabbak, amennyiből - visszacsurgatva - jól jár a közös képviselő is. Biztosan kedvezőbben járt a ház, vagy csak hagyták magukat becsapni? Manapság minden fillér számít - jól fogalmazott.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz